Хората, които обясняват на другите, че са дълбоко интровертни може да

...
Хората, които обясняват на другите, че са дълбоко интровертни може да
Коментари Харесай

Учени: Интровертите са четири типа

Хората, които изясняват на другите, че са " надълбоко интровертни "  може да поспрат да го вършат и да се замислят че в действителност човешката персона има доста нюанси. Това посочва американският уебсайт Business Insider, представен от Мениджър NEWS. Според ново проучване от Съединени американски щати, интровертите са най-много четири типа. Те са следните: 

- Социален интроверт. 

- Мислещ интроверт.

- Неспокоен интроверт. 

- Сдържан интроверт. 

Всички тези видове образуват така наречен STAR система (от първите букви на всяко от описанията на четирите групи на британски език - social, thinking, anoxious и reserved). Първият вид на обществените интроверти, колкото и парадоксално в прочут смисъл да звучи, се разказва като " хора, които избират да поддържат връзка в дребни групи, вместо в огромни, или просто да се движат в близост сами ". Тези хора не постоянно се усещат обезпокоително в огромните групи, просто им е по-добре в по-интимен подтекст. 

Втората група на мислещите интроверти, съгласно учените, обгръща хората, които са с внимание, ориентирано във вътрешността към себе си, най-много размишляващи, рефлективни. Третата е тази на интровертите, които се отличаватс това, че искат да бъдат сами, тъй като се усещат необичайно и неудобно измежду други хора. Те постоянно прекарват време в мемоари за отрицателни преживявания от предишното. Последните са хората, които постоянно мислят, преди да кажат нещо или да постъпят някак. 

Т.нар. STAR система е развита от психолози от Щатите, измежду които и Джонатан Чийк - професор по логика на психиката от американския лицей Уелсли. За задачата създателите изследвали към 500 души на възраст сред 18 и 70 години. Те разгледали отличаващи пациентите черти и особености като афинитета им към самотата и честотата на насочване на мисълта денем към фантазии и минали обстановки, с което се бяга от действителността. 

Целта била да се промени методът, по който психолозите гледат на интровертните пациенти, тъй че психолозите да стартират да проучват държанието на хората, изхождайки от тяхната интровертност, вместо интровертността да бъде последна точка на разбора им. Освен това, концепцията била да се опровергае всеобщото разбиране, че в случай че не си екстровертен или безапелационен, ти наложително си интроверт. Учените акцентират, че личността има доста повече нюанси от това. 

Сайтът nymag споделя още по тематиката и предлага тест, с който потребителите могат да схванат от кой вид интровертни хора са. Разбира се, пробата не е безусловно мерило - всичко в проучването на човешката персона има доза релативност, само че служи за опознаване на самия себе си, съгласно основателите му. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР